Alweer een hele tijd geleden at ik (Zus A) bij een collega een heerlijke maaltijdsoep. Het recept heet 'Bri’s soep' en is vernoemd naar de bedenker van dit recept. Beste Bri(gitte?), ik ken je niet, maar deze soep eet ik wekelijks. Dank!
Het recept heb ik naar eigen smaak iets aangepast. Geniet ervan. Wat heb je nodig voor een hele grote pan soep (wij eten er 2 dagen van, maar pas vooral de hoeveelheden naar smaak/ behoefte aan):
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote (soep)pan en doe er daarna de twee zakken groenten en de mais bij. Roerbak dit voor een paar minuten. Vervolgens giet je de inhoud van de pot Patak’s Tikka masala saus erbij en 1,5 liter water. Doe de 2 bouillonblokjes erbij en breng rustig aan de kook. Laat het vervolgens 8 minuten op zacht vuur pruttelen. Doe er dan de kokosmelk en kikkererwten bij. Roer goed door en laat het 2 minuten meekoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer in een mooie soepkom met een gekookt ei, en (eventueel) de blokjes tofu. Lekker met wat naanbrood erbij. Eet smakelijk!
0 Reacties
Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |
Categorieën
Archief
Oktober 2019
|