Project Rijk Leven
  • Home
  • Vermogen
  • Food
  • Leuk?!
  • Gezond
  • Kids
  • Groen
  • Over PRL
    • Over Project Rijk Leven
    • Alle blogs tot nu toe
    • Over ons
    • Juridische zaken
    • Contact

Recept: Noedels met groenten en 'Vegetarische Visvrije Gamba's'

26/7/2019

0 Reacties

 
Noedels met Vegetarische Visvrije Gamba's van de Vegetarische Slager
Doordeweeks ook geen zin om UITGEBREID te koken? Maar wil je ook niet iets afhalen en geen kant-en-klare maaltijd, want duur en ongezond?

Ik had bovenstaande laatst ook. Toen bedacht ik me dat ik nog rijstnoedels in de kast had liggen. Ooit gebruikt voor een heel lekker recept met coquilles. Dát recept is echter meer iets voor speciale gelegenheden dan voor de DAGELIJKSE KOST. Tenminste, wat mij betreft. Dus die noedels lagen daar maar. Tot ik dus dacht: hé, die heb ik nog en ik heb vanavond wel ZIN in iets Aziatisch.

Gelukkig had ik ook nog een en ander aan bijpassende ingrediënten in huis, waardoor een trip naar de supermarkt niet nodig was. In de VRIEZER had ik bijvoorbeeld nog een pak 'Vegetarische Visvrije Gamba’s' van de Vegetarische Slager liggen. Die had ik gekocht om UIT TE PROBEREN, want was super benieuwd! De smaak en structuur van garnalen leek mij lastig na te maken, maar moet zeggen dat ik POSITIEF verrast ben!

Dit is NIET een recept waarbij je heel PRECIES de ingrediëntenlijst hoeft te volgen. Ik raad je juist aan onderstaand recept aan te passen naar smaak en wat je op dat moment in huis hebt (twee vliegen in een klap en heel GROEN, als je hiermee restjes opmaakt!). Het belangrijkste is de SAUS, want dat maakt of breekt het gerecht. Ook daar heb ik een beetje gekeken wat ik al in huis had, belangrijk is om op zijn minst zowel iets zoets als hartigs te gebruiken, voor de SMAAKBALANS in je gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram rijstnoedels
  • 1 grote pan kokend water
  • 1 teen knoflook
  • stukje gember (2 cm)
  • Paprika (ik heb 3 mini paprika’s gebruikt in verschillende kleuren)
  • Handvol mini-tomaatjes
  • Bleekselderij: 2 stengels
  • 160 gram gamba’s (ik heb gewoon het hele pak gebruikt, je kunt ook minder of meer doen)
  • 1 ei

Saus
  • 2 el ketjap manis (zoete ketjap)
  • 2 el ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1 el vissaus
  • beetje Worcestersaus

Garnering (alles naar smaak)
  • Gedroogde chili flakes
  • Platte peterselie
  • Gebakken uitjes
Een pak rijstnoedels
Werkwijze

Snijd de knoflook en gember na het schoonmaken en schillen zeer fijn. Was de groenten en snijd ze in stukken van vergelijkbare grootte; ik heb de tomaten in vieren gedeeld en de bleekselderij en paprika in stukjes van circa een halve centimeter gesneden. Laat in de tussentijd de mie (van het vuur af) een paar minuten in het gekookte water WEKEN. Volg hierbij de aanwijzing op de verpakking en check eventueel de gaarheid tussentijds! Spoel de mie als deze gaar is even af onder de koude kraan.


Als eerste heb ik de gamba’s gaar gebakken en opzij gelegd op keukenpapier. Bak vervolgens de knoflook en gember iets aan in dezelfde pan en bak vervolgens de groenten mee totdat deze beetgaar zijn. Voeg de uitgelekte mie hierna toe samen met de ingrediënten voor de saus en de gamba’s. MENG alles goed met elkaar. Proef nu tussentijds: je kunt naar smaak altijd meer van het een of ander toevoegen. Schuif nu alles naar één helft van de pan en bak in de andere helft van de pan het eitje. Als deze bijna gaar is, roer dan het ei in stukjes door de andere ingrediënten. Schep de mie vervolgens in mooie kommen, waarbij je probeert een ‘bergje’ te maken in het MIDDEN van de kom. Als garnering heb ik vervolgens wat platte peterselie, gebakken uitjes en gedroogde chili flakes gebruikt.

Vegetarische Visvrije Gamba's van de Vegetarische Slager

Wat betreft de Visvrije Gamba’s: ik vond het een LEKKERE toevoeging in dit gerecht. VOORDEEL is ook dat je al het schoonmaakwerk (pellen, darmkanaal verwijderen) dat je bij echte gamba’s hebt, niet meer hoeft te doen. Qua structuur komt het in de buurt, maar is het toch net anders, net als de smaak. De Visvrije Gamba’s hebben niet helemaal dat ‘glazige’ en ik denk dat je mensen minder makkelijk FOPT met deze gamba’s dan bijvoorbeeld de ‘kipstuckjes’, ‘tonyn’ of ‘speckjes’ van de Vegetarische Slager. Toch zou ik ze weer gebruiken; met de juiste smaakmakers in je gerecht vind ik het een mooie aanvulling en het is ook nog eens BETER VOOR HET MILIEU dan de gamba’s uit zee.

Variaties
  • Ander type mie of noedels: welke je dan ook in huis hebt
  • (Vega) Kip en/ of tofu in plaats van de gamba’s
  • Garnering: probeer ook plakjes verse rode peper, pinda’s, sesamzaadjes en/ of bosui
  • Make it VEGAN! Laat het ei en de gamba’s weg en gebruik 'vegan mushroom oestersaus' in plaats van de vis- en Worcestersaus voor de ‘umami’ (de hartige smaak)

Barometerscore bijdrage aan Project Rijk Leven (1 = klein, 5 = groot): 5
Foto
RESTJES OPMAKEN én een lekkere maaltijd op tafel die makkelijk te maken is? Hell, yeah; ik maak deze vaker!

Ben jij van plan dit recept te proberen? We horen graag wat je ervan vindt in de COMMENTS hieronder, net als eventuele variaties. Vinden we leuk!
                                                                                                                              - Zus B

0 Reacties

Uw commentaar zal worden geplaatst nadat het is goedgekeurd.


Laat een antwoord achter.

    Categorieën

    Alles
    Food
    Gezond
    Recept

    Archief

    Oktober 2019
    September 2019
    Augustus 2019
    Juli 2019

    RSS-feed

  • Home
  • Vermogen
  • Food
  • Leuk?!
  • Gezond
  • Kids
  • Groen
  • Over PRL
    • Over Project Rijk Leven
    • Alle blogs tot nu toe
    • Over ons
    • Juridische zaken
    • Contact